Op zoek naar dé Lotus of auto met Lotus DNA van uw dromen? Stel je vraag dan hier.
 #105689  door Jean-Louis
 26 aug 2021, 20:47
Hallo, ik ben hier nieuw op deze site. Sinds kort ben ik op zoek naar een degelijke elan M100 serie 1. Na wat zoekwerk vond ik op het net een dergelijke wagen in GB ( the car warehouse). Betreft een LHD daar de wagen ingevoerd werd vanuit Japan ( 5° laatste nr van het VIN is een 5). De wagen wordt aangeboden met Britse documenten. Blijkbaar zou er een afzonderlijke "engine emission specification " zijn voor Japan vandaar het nr 5 in de VIN.
Wat is jullie mening hierover ? Mag ik problemen verwachten inzake gelijkvormigheids attest of is Lotus hier redelijk soepel in? Ik dacht dat de Japanse normen redelijk streng zijn dus vermoed ik dat de keuring geenproblemen mag opleveren; of ben in naïef?
Ik ben totaal niet gehaast dus er zullen zich nog auto's aanbieden.
-->
 #105690  door malo
 27 aug 2021, 09:10
Welkom,

import uit de UK is best kostbaar geworden; het verdient aanbeveling om hier ook onderzoek naar te doen (btw en invoerrechten sinds de brexit ook economisch in werking getreden is).
 #105691  door Jean-Louis
 27 aug 2021, 12:30
Malo, bedankt voor de info. Ik ben zeker niet gehaast. De Brits/Japanse wagen is al aardig in prijs gezakt. De kosten zouden in België nog meevallen:
"Oldtimers – de douane spreekt over ‘voorwerp voor verzamelingen’:
0% invoerrechten
6% btw".
Ik ben zeker niet van plan om een auto te kopen die ik hier niet kan inschrijven. Ik moet ook nog nagaan of de VAT in de UK kan gerecupereerd worden. Vandaar dat ik jullie mening erg op prijs stel.
 #105734  door Frederik
 24 nov 2021, 19:23
Ik weet van een bevriende garagist dat japanse wagens vaak slecht onderhouden zijn en ook zeer veel km-stand-fraude hebben.
Volgens mij kan je veel beter eentje zoeken op het Europese vaste land.

Waarom zoek je specifiek naar een serie 1 (SE?) heb je daar een bepaalde reden voor?

(ik heb twee SE's gehad en nu een S2)
https://instagr.am/lotusfanatic
-->