Plaats hier info, foto's en nabesprekingen van de Lotus evenementen.
Van Trackdays, trips, uitstappen, bijeenkomsten in binnen & buitenland.
 #102254  door Peter D
 28 okt 2017, 01:19
Overgenomen van Lotus Club Holland. Lijkt me interessant genoeg om hier te melden, zodat eventueel geïnteresseerden uit België de nodige info hebben om aan te sluiten.

Op 7 april 2018 is het 50 jaar geleden dat Jim Clark omkwam in een Lotus 48 tijdens de Formule 2 race van 1968 op Hockenheim. Voor LCH clublid Jan Blom hèt moment om een eerbetoon te brengen aan één van de beste autocoureurs aller tijden. Dit eerbetoon bestaat uit een tour van circa 6 dagen met een aantal Lotussen naar Duns in Schotland rondom het weekend van 7 en 8 april 2018. Ben je ook een liefhebber van Jim Clark, Lotus, ‘the golden age of racing’, het Schotse en Engelse landschap met pubfood en ale in de avond? Lees dan vooral door!

Het eerste deel van de JCMT2018 betreft de reis naar Schotland. In Duns zal de Jim Clark Memorial Room worden bezocht in combinatie met deelname aan het programma rondom de door de Jim Clark Trust en Club Lotus UK te organiseren herdenking.

Jim ClarkDit programma is momenteel nog niet bekend. Het is de bedoeling om een ‘meet&greet’ te organiseren met één of meer van de Patrons, de ‘beschermheren’ van de trust. Dit zijn, naast Honorary President Sir Jackie Stewart, Dario Franchitti, David Coulthard, Lord March, Clive Chapman en Alan McNish. Voor meer informatie over de Jim Clark Trust klik hier. Maar natuurlijk willen we ook gewoon rijden in de Scottish Borders Region! Er zal een tour gereden worden waarbij we ook een aantal plaatsen en locaties aandoen die een belangrijke rol speelden in het leven van Jim Clark.

Het tweede deel van de JCMT2018 speelt zich af in Norfolk. Onder het mom van ‘nu we er toch zijn’ rijden we vanuit Schotland naar Hethel en bezoeken daar de Lotus fabriek en Classic Team Lotus. Deze Heritage Tour wordt indien mogelijk begeleid door niemand minder dan Richard Parramint. Op de afsluitende dag van de JCMT2018 zullen we van de gelegenheid gebruik maken om het Graafschap Norfolk wat beter te leren kennen door middel van een tour door het fraaie landschap van East Anglia.

Deze vooraankondiging is bedoeld om de interesse voor deelname aan de JCMT2018 te peilen. Deelnemen kan alleen met een Lotus. Zoals uit het bovenstaande blijkt is het programma vooralsnog alleen op hoofdlijnen bedacht; de uitwerking ervan kan pas plaatsvinden als bekend is met hoeveel deelnemers we deze tour gaan doen. Gezien het voornemen om zowel Duns als Hethel in relatief weinig dagen te bezoeken moeten deelnemers rekening houden met aardig wat kilometers die niet altijd via charmante Engelse kronkelweggetjes zullen gaan. Het grootste deel van de rit van Duns naar Hethel zal bestaan uit dual carriageways, waarbij we wel zoveel mogelijk via fraaie landschappen zullen rijden. Daarbij moet ook rekening gehouden worden met de kans op ‘grillige’ weersomstandigheden. We rekenen niet meer op besneeuwde wegen in april, maar met regenachtig weer zal terdege rekening gehouden moeten worden. Maar uiteraard is er ook voldoende ruimte voor het rijden van een paar mooie tours!

De verwachting is dat het programma er ongeveer als volgt uit gaat zien. Genoemde data en ook de inhoud van het programma zijn onder voorbehoud.

Datum Activiteit
4 april 2018 (avond) Overtocht IJmuiden – Newcastle
5 april 2018 Aankomst Newcastle, autorit Newcastle – Duns, check in hotel/B&B, bezoek Jim Clark Memorial Room, ontmoeting met een ‘patron’ en/of familie Jim Clark.
6 april 2018 Tour in Borders regio met bezoek aan enkele locaties uit het leven van Jim Clark.
7 april 2018 Deelname aan programma Jim Clark Trust / Club Lotus UK.
8 april 2018 Autorit Duns – Hethel via Nidderdale (Area of Outstanding National Beauty) en Peak District. Afhankelijk van de route is dit een rit van circa 900 km, een hele dag rijden dus.
9 april 2018 Heritage Tour Lotus Fabriek en Classic Team Lotus
10 april 2018 Tour in Norfolk, vertrek via Harwich naar Hoek van Holland (aankomst 11 april in de ochtend).

Overnachtingen vinden plaats in hotels en/of B&B’s en zijn inclusief ontbijt. Als er voldoende animo voor deze tour is zal er een tourboek gemaakt worden voor de deelnemers. Verder zal er een tourschildje worden verstrekt aan de deelnemers en een (polo)shirt met opdruk van de tour.

De kosten voor de tour zijn momenteel nog niet met zekerheid te bepalen. Met name de kosten van de overtochten fluctueren, maar dat geldt ook voor de prijzen van de overnachtingen. De reiskosten per auto (waarbij uitgegaan wordt van 2 personen per auto, die op 2-persoons kamers/binnenhut verblijven) worden ingeschat op circa € 850 - € 900 (circa € 450 per persoon). Hierin zijn de kosten van de overtochten, overnachtingen inclusief ontbijt, de Lotus Heritage Tour (Hethel) en de goodiebag begrepen. Niet inbegrepen zijn de kosten van eten en drinken (m.u.v. ontbijt), brandstof, reisverzekering e.d..

De JCMT18 wordt georganiseerd door clublid Jan Blom. Jan is bereikbaar op 06 – 2866 2491 en jsblom@gmail.com voor vragen maar zeker ook voor goede ideeën voor de organisatie en inhoud van de tour.

Via het aanmeldingsformulier kun je je aanmelden voor deelname aan deze tour. Aanmelden kan tot en met 10 januari 2018. Om de kosten van de JCMT2018 binnen de perken te houden zal het reserveren van de overtochten en de overnachtingen spoedig daarna plaatsvinden. Na je aanmelding zal Jan rond 10 januari 2018 contact met je opnemen om je deelname definitief te bevestigen, waarna de betaling dient te geschieden. Na het boeken van de overtochten en overnachtingen is er geen mogelijkheid meer op restitutie.

Voor de meest actuele versie, check Lotus Club Holland Aankomende Evenementen
Of via de Facebook link
-->
-->